Welkom binnensporters


Beste Fysiofitters,

maandag 17-5 horen we het definitief, maar het lijkt erop dat we weer binnen mogen sporten.

We hebben de laatste weken buiten gesport en dat werd door de deelnemers ook als heel positief ervaren, dus misschien gaan we dat vaker doen.

Voor het binnen sporten gelden per 19 mei 2021 de volgende regels:

 • Volwassenen boven de 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden.
 • Geen groepsinstructie, maar per tweetal. Dit betekent dat we geen gezamenlijke warming-up, cooling-down en buikspieren doen.
 • De kleedkamers en douches zijn dicht. Kom in je trainingskleren en verwissel je schoenen op een vrijstaand bankje of stoel.
 • Een regel is ook dat er een maximum is van 30 mensen per sportruimte. Dit is bij ons makkelijk haalbaar, we hebben maximaal 12 personen in een groep.
 • En natuurlijk houden we rekening met de algemene corona-regels.

Binnen Sporten

De sporters ontvangen na 17 mei een email met meer details.

We verheugen ons erop jullie weer te zien!Archief


HHieronder volgt een overzicht van nieuwsberichten welke relevant zijn op het gebied van Fysiotherapie en fitness.

Covid-19 revalidatie.


Moet u revalideren na een Corona besmetting? Onze hart- en long fysiotherapeut Anke Somsen heeft zich hierin gespecialiseerd.

Ongeveer 80 procent van de COVID-19 patiënten heeft milde tot matige klachten en kan thuis herstellen. Twintig procent krijgt ernstige tot zeer ernstige klachten (zoals een ernstige longontsteking), waarbij een ziekenhuisopname nodig is. Het kost tijd om te herstellen van COVID-19. Zodra je je beter voelt, is het belangrijk om dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen en je conditie en spierkracht weer op te bouwen. De fysiotherapeut kan je begeleiden bij het geleidelijk weer oppakken van dagelijkse activiteiten zoals wandelen, traplopen, fietsen of sporten. Als het nodig is, schakelen we in overleg met de huisarts andere zorgverleners in. In onze praktijk heeft Anke Somsen, hart- en longfysiotherapeut, nascholing gevolgd voor het behandelen van (ex-) Covid patiënten.


Fysiofit de Liemers op Youtube


Vanaf 15 december mag er niet meer gesport worden binnen, dus moeten we tijdelijk stoppen met de Fysiofittrainingen. Toch is het juist nu belangrijk om actief te blijven. Een fit lichaam heeft immers een betere weerstand. We starten daarom met ons eigen YouTube kanaal (klik hier Fysiofit de Liemers youtube), voor het geven van online trainingen. We zullen verschillende filmpjes toevoegen zodat er voor ieder wat te vinden is: lichte en zwaardere oefeningen, gericht op kracht, mobiliteit, evenwicht, ontspanning. Kortom, voor elk wat wils. We blijven dit doen totdat het weer mogelijk is om elkaar in het echt te zien. Veel plezier!

Met vriendelijke groet,
Het team van Fysiofit de Liemers


Youtube kanaal

Corona update 15 december 2020


Jullie hebben waarschijnlijk ook de persconferentie gezien. Voor ons een goed en een slecht bericht; de fysiotherapie blijft gewoon open, de Fysiofitness moeten we helaas sluiten tot 19 januari. Dit gaat vandaag (15-12-2020) al in. Dit houdt in dat de Fysiofit Trainingen niet meer zullen plaatsvinden tot en met maandag 18 januari 2021.

De reguliere fysiotherapie, ook in de trainingszaal, gaat wel gewoon door. Je kunt een afspraak met ons maken via mail (info@fysiofitdeliemers.nl) of telefonisch (0316-267868).

Om de Fysiofitters aan het sporten te houden, gaan we de nieuwsbrief gebruiken om trainingen op te sturen. We zijn hard aan het brainstormen over de precieze invulling hiervan, maar we hopen jullie hier snel mee te kunnen stimuleren om thuis lekker door te gaan met sporten.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen om op de hoogte te blijven, meld je dan aan via info@fysiofitdeliemers met vermelding "aanmelden nieuwsbrief".

Iedereen alvast hele fijne feestdagen toegewenst en een gezond en sportief 2021!

Met vriendelijke groet,
Het team van Fysiofit de Liemers


Fijne Kerstdagen

03-11-2020 : Maatregelen 03 november 2020


Beste sporters,

naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van dinsdag 03 november 2020, zijn we genoodzaakt om de Fysiofit-trainingen aan te passen. Omdat groepslessen de komende 2 weken niet zijn toegestaan, hebben we besloten om de gezamenlijke onderdelen niet te doen. Hieronder vallen de warming-up, buikspieren en cooling-down en eventuele circuitjes. Omdat de rest van het trainingsuur gesport wordt met een individueel schema, valt dit onder “individueel sporten in afgebakende tijdsblokken”. De tijdsblokken komen overeen met de trainingstijden zoals we de laatste weken gehanteerd hebben; voor de volledigheid staan ze hieronder genoemd.

We zullen hier ook strikt op moeten toezien. Dit houdt in dat je pas in de praktijk mag komen op de starttijd van de het besproken tijdsblok en weer buiten moet zijn op de eindtijd. Het schoenen wisselen en eventuele trainingsbroek uitdoen valt dus binnen dit tijdsblok. Het vrije fitness-uur op zaterdag van 11.00-12.00 uur (waarvoor je kon inschrijven) komt voor deze 2 weken te vervallen.

We jullie graag nogmaals attenderen op de huisregels:

 • kom niet wanneer je klachten hebt
 • kom omgekleed, de douches/kleedkamers zijn gesloten
 • draag een mondkapje in de praktijk, dit hoeft niet tijdens het sporten.
 • afmelden wanneer je niet kunt, om aanmelden voor anderen die in dit tijdsblok willen trainen mogelijk te maken
 • houd anderhalve meter afstand van elkaar
 • maak de apparaten schoon na gebruik
 • handen wassen/desinfecteren
 • neem een handdoek mee voor het zweten en een voor op de apparaten

Fysiotherapeutische zorg

We denken dat het op deze manier mogelijk is om veilig te blijven Fysiofitten. Mocht de situatie of de richtlijnen vanuit de overheid veranderen, dan brengen we jullie meteen op de hoogte. Voor het laatste nieuws: houd onze Facebookpagina en website in de gaten.

Als je vragen hebt kun je ons telefonisch (0316-267868) of per mail (info@fysiofitdeliemers.nl) bereiken.

Heel graag tot ziens en blijf gezond.

Namens team Fysiofit de Liemers, Josée Veneklaas


Fysiotherapeutische zorg

15-10-2020 : Nieuwe corona-maatregelen


In onze praktijk vindt reguliere fysiotherapie plaats en Fysiofitness. Voor de fysiotherapie vallen we qua richtlijnen onder “Zorgverleners” (niet onder “contactberoepen”), voor de Fysiofitness vallen we tussen “Sportscholen” en “Zorgverleners”.

We moeten bij elke nieuwe Corona-maatregel een afgewogen beslissing nemen. Met ingang van 14 oktober 22.00 uur zijn de volgende maatregelen van toepassing:

 • Sporten ( Fysiofitness) voor volwassenen is toegestaan als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.
 • Sporttoestellen schoonmaken, dit kan met een gewoon schoonmaakmiddel.
 • Sportkantines gaan dicht. We hebben geen sportkantine, maar besluiten wel dat het koffiedrinken met een Fysiofitgroep voor nu niet mogelijk is.
 • Kleedkamers blijven open voor het omwisselen van je schoenen. Kom in trainingspak naar ons toe.
 • De douches gaan weer dicht.

Helaas, het is niet anders. We willen het sporten, samen met jullie, veilig houden. Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Het team van Fysiofit de Liemers

10-06-2020 : Opstarten Fysiofit de Liemers per 1 juli


Beste sporter,

Het lijkt erop dat we groen licht krijgen om per 1 juli te starten met onze Fysiofit-groepen. Dat is heel goed nieuws, we zijn blij jullie weer te kunnen zien. Hoe ziet Fysiofitness eruit als we op 1 juli opengaan? Vijf vragen en de antwoorden. Lees ze hier...

Fysiotherapeutische zorg

06-05-2020 : Veilig naar de fysiotherapeut


Beste patiënt,

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.
Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • • Geen handen schudden
 • • Neem je eigen badhanddoek mee
 • • Was je handen voor en na de afspraak
 • • 1 persoon per fysiotherapeut
 • • Hoest en nies in je elleboog
 • • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
 • • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

0316-267868 info@fysiofitdeliemers.nl

Fysiotherapeutische zorg

01-05-2020 : Uitbereiding fysiotherapeutische zorg


We hebben groen licht gekregen: we mogen onze fysiotherapeutische zorg weer wat uitbreiden. Wat betekent dat in de praktijk? De individuele therapie wordt weer opgepakt, indien de patiënt toename van de ernst van zijn/haar klacht krijgt als deze zorg nog langer wordt uitgesteld. De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling. We werken zoveel mogelijk op veilige (1,5 meter) afstand. Onze praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande “social distancing” en het algemene hygiëneprotocol wordt toegepast. Voorafgaand aan elk consult moeten we de patiënt uitvragen naar verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts van de patiënt zelf of een huisgenoot. Op basis van de antwoorden wordt ons beleid bepaald. Indien nodig maken we gebruik van persoonlijke beschermingsmaterialen.

Helaas mogen we de Fysiofitness trainingen nog niet opstarten. We hopen dat we hierover na de volgende persconferentie op 19 mei meer duidelijkheid en groen licht voor krijgen. Misschien kunnen we dan beginnen in aangepaste vorm. Heb je vragen over dit bericht of andere zaken? Bel ons: 0316-267868 of mail: info@fysiofitdeliemers.nl of volg ons op Facebook voor dagelijks nieuwe berichten.

Fysiotherapeutische zorg

Aangepaste praktijkvoering i.v.m. de coronacrisis


24-03-2020


Helaas worden onze activiteiten en mogelijkheden nog verder beperkt door de maatregelen van de overheid om de coronacrisis zoveel mogelijk beheersbaar te houden. Wat mogen we nog wel doen om onze patiënten te begeleiden:

 • Een telefonisch consult
 • Videobellen
 • in zeer uitzonderlijke situaties, na overleg met de behandelend specialist of de huisarts, aan huis of in de praktijk een behandeling afspreken, maar dan alleen hands-off (dus geen massage of manipulaties) met 1,5 meter afstand en uitgebreide beschermende maatregelen.

De meeste patiënten hebben we al op de hoogte gesteld. Voor vragen of advies, bv. over oefeningen, kun je ons bellen (0316-267868) of mailen (info@fysiofitdeliemers.nl). Blijf gezond en zorg goed voor elkaar en voor jezelf.

Het Laatste Nieuws


We hebben besloten om de Fysiofitness en de Pilates te annuleren tot nader order, in ieder geval tot en met 6 april.
Ook de mogelijkheid voor vrije fitness komt te vervallen.
De individuele afspraken op de praktijk kunnen doorgaan, alleen als je geen verkoudheidsverschijnselen hebt. Overleg met je fysiotherapeut bij twijfel; als je een kwetsbare gezondheid hebt is het verstandig om tot en met 6 april zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden, dus ook de fysiotherapie.
We hopen op jullie begrip voor deze noodgedwongen maatregel om de verspreiding van het Corona virus te beperken.
Met vriendelijke groet, Het team van Fysiofit de Liemers

12-03-2020: Corona


Corona, wat kunnen we er in de praktijk aan doen?

Corona, wat kunnen we er in de praktijk aan doen? We volgen de richtlijnen van het RIVM en van onze beroepsvereniging, het KNGF. Voor nu zijn de adviezen:

 • was je handen regelmatig
 • niezen of hoesten? In je elleboog.
 • gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze meteen weg.
 • geen handen schudden

En onze hygiëne maatregelen die altijd gelden:

 • neem een schone handdoek mee voor je behandeling of voor het sporten.
 • sport op schone binnensportschoenen, dus neem ze mee in je sporttas en loop er niet buiten op.
 • neem na gebruik de handvatten van de apparatuur af met desinfecterende spray en papier.
 • als je verhoging of koorts hebt is het nooit verstandig om een behandeling te krijgen of te sporten, dus zeg je afspraak dan af.

Als de situatie verandert zullen we jullie zo snel mogelijk informeren en als je vragen hebt kun je ons natuurlijk bellen (0316-267868) of mailen (info@fysiofitdeliemers.nl). Kerstactie

 

06-12-2019: Kerstactie Fysiofit


Kerstactie Fysiofit de Liemers
Elk kind verdient een kerstcadeautje

De decembermaand is bij uitstek de maand van de cadeautjes. Helaas is dit voor kinderen uit een gezin met een kleiner budget minder vanzelfsprekend.
Om de kinderen uit deze gezinnen een leuk cadeautje te bezorgen staat er bij Fysiofit de Liemers vanaf 9 december een kerstboom. Wij vragen onze patiënten, cliënten en anderen een cadeautje met speelgoed onder de kerstboom leggen. Uiteraard doen wij dat als Fysiofit-team ook.
Het is belangrijk dat het speelgoed bruikbaar, schoon en compleet is. Voor een bedrag van 5 euro kun je al iets heel leuks kopen. Een tip: wil je een kaartje aan het cadeautje hangen met de leeftijdscategorie waarvoor het bedoeld is?
Ben je niet in de gelegenheid om iets te kopen, maar wil je wel wat bijdragen? Geef dan een envelopje met geld aan één van ons, dan kopen wij er een cadeautje voor.
We hebben voor onze kerstactie samenwerking gezocht met Rotary Duiven. Zij zorgen elk jaar voor kerstpakketten voor gezinnen met een kleiner budget. De afspraak is dat wij de cadeautjes verzamelen en dat zij ze uitleveren, tegelijk met de kerstpakketten op 20 en 21 december.
Vind je dit een leuk idee? Leg dan voor 19 december een cadeautje onder de Fysiofit-kerstboom.
Een warme kerstgroet van team Fysiofit de Liemers
Anke, Monique, Maarten, Karin, Rick en Josée

Kerstactie12-06-2019: Zomerrooster 2019


In de maanden juli en augustus zijn onze vrije fitness tijden aangepast.
De periode is van maandag 1 juli t/m zaterdag 31 augustus. Tijden vrije fitness tijdens het zomerrooster

Tijden vrije fitness tijdens het zomerrooster
Maandag van 1100 – 1600 uur.
Dinsdag van 1230 – 1700 uur.
Woensdag van 900 – 1200 uur.
Donderdag van 1230 – 1500 uur.
Vrijdag van 1100 – 1500 uur.
De vrije fitness op zaterdag (van 11.00-12.00 uur) vervalt.
Wijzigingen van dit zomerrooster zijn mogelijk. We wensen jullie een hele fijne, zonnige en relaxte vakantie!
Team Fysiofit de Liemers